Jak zabít školu knihou: část 2

Jak zabít školu knihou: část 2
Zdraví vás Ella!
Další porce příběhů se školní tématikou je tady! Je naprostá pravda, že většina z nás by nejraději měla léto celý rok, ale když už škola musí být, tak aspoň s nějakou zajímavou knížkou, ne? A není nic lepšího, než se začíst do příběhu o hrdinech školou povinných, kteří zažívají drama, adrenalin a nějakou tu lásku ;) Jdeme na to! První část článku ZDE!

Dárce


Tato kniha je velmi oblíbená v Americe a dokonce myslím, že je i povinnou četbou.. The Giver alias Dárce je zajímavá dystopie o společnosti, která žije v míru za cenu toho, že lidé postrádají svobodu rozhodnutí a potlačují svoje emoce. 


TIP: Solitaire


Příběh nabitý sarkasmem, ironií a černým humorem. Hlavní hrdinka je mírně depresivní a nevrlá teenagerka, Tori Springová. Snaží se zjistit identitu blogu, který pořádá šílené vtípky na půdě školy. 


Eleanor a Park


Roztomilý příběh dvou školních outsiderů, kteří si k sobě najdou lásku. Oba milují hudbu, takže v knize najdete také odkazy na spoustu písniček. Hlavní hrdinové jsou obyčejní teenageři. 


TIP: Ten, kdo stojí v koutě


Příběh introvertního středoškoláka Charlieho a jeho šílených kamarádů. Ideální kniha pro všechny, kteří se někdy cítili, že nezapadají. Tato kniha se dočkala i filmové adaptace pod názvem The Perks of Being a Wallflower. 


TIP: Destrukční deník, Tohle není kniha, The Pointless Book #úplněmimoknížka  





Teď upřímně: Kdo si v hodinách někdy maluje/čmárá/škrtá propiskou do sešitu? Odpověď: Všichni ;) Tři ideální knížky pro zkrácení nudy. Donutí vás dělat divné věci, které byste v životě normálně nedělali. Například: jíst papír, lepit žvýkačku do knihy, špinit knihu, ničit knihu.... No a tak dále :D 


Na co se brzy těšit: Všechny malé zázraky, OTKA



Všechny malé zázraky, je krásný ale i zároveň smutný příběh o klukovi s bipolární poruchou a dívce, která truchlí nad ztrátou své sestry. Silný příběh, který není o smrti, ale o životě. OTKA je oblíbená kniha všech amerických teenagerů, známá spíše pod názvem The DUFF. Autorka se snaží ukázat na nesmyslnost středoškolních nálepek jako: kráska, šprt, děvkař, nebo the DUFF alias OTKA pro ošklivou tlustou kamarádku aneb druhé housle.

Kterou knihou plánujete zabít školu? 

Jak zabít školu knihou: část 1

Zdraví vás Ella!
Škola už je skoro za dveřmi, tak jsem si řekla: Proč neudělat článek o knihách se školní tématikou? Originální? Nevím, ale možná si nějakou vyberete a čas strávený v lavici bude snesitelnější. Já osobně mám knihy o školácích ráda. Je pravda, že to je otřepané téma, ale s dobrým příběhem se můžete dost nasmát a pobavit. Pojďme zabít školu knihou! Příště vás čeká další porce knih...

Tajný deník Adriana Molea


Klasika. Kniha, u které se budete válet smíchy. Sice jsem ji nečetla, ale pokud je aspoň z poloviny tak dobrá jako audiokniha namluvená Vojtou Kotkem, kterou jsem kdysi poslouchala, tak vážně stojí za to!


TIP: Losing It


Učitel. Žačka. A jedna další romantika. Knížka, ale mile překvapí svým humorem. Je tam tolik trapných/vtipných situací, že se budete divit. Na YA romantiku dost nezvyklé, ale potěší. Dokonce jsem se rozesmála tak, že jsem nemohla přestat. Rozhodně doporučuji ;) 


Fangirl


Příběh o introvertní vysokoškolačce s vášní pro fanfiction. Pokud tento žánr milujete, budete potěšeni. A pokud moc ne... Tak tam na vás bude AŽ MOC FANFICTION. Recenze na tuto knihu jsou smíšené, takže si budete muset udělat názor sami. 


Hledání Aljašky, Papírová města


Asi bych se měla stydět, že jsem je zatím tak úplně nestihla dočíst. Jsou to knížky od GREENA, takže pokud jste je nečetli/nedočetli (jako já...), tak to napravte ;) 


Překroč svůj stín


Populární holka s částečnou ztrátou paměti a ne tak špatný outsider. Tuhle knížku jsem stihla zhltnout za jeden den. No tak, kdo nemiluje bad boye? 


TIP: Život jedna báseň


Kniha mojí oblíbené spisovatelky a podle mě i královny dívčích YA romantik, Colleen Hooverové. Budu se snažit říct co nejméně spoilerů: zakázaná láska, škola, slam - básně.


TIP: Všem klukům, které jsem milovala


Odeslané milostné dopisy a jedna ne/šťastně zamilovaná holka. Tenhle román se příjemně čte a je to ideální oddechovka. Nic náročného a zároveň dost čtivého. Ideální pro poslední vyučovací hodiny ;)

Kterou knihou plánujete zabít školu? 

Ella xo. Používá technologii služby Blogger.