Love, Rosie (Where Rainbows End)

 
Autor:  Cecelia Ahern
Originální název: Love, Rosie
                             Where Rainbows End
                         Rossie Dunne
       Český název:  Kde končí duha
                     Žánr: A  (Adult), román

Anotace: Rosie a Alex spolu vyrůstali a chodili do školy a také při sobě stáli při všech dětských nezbednostech. V době, kdy objevují radosti dospívání, však zasáhne osud, který životy obou přátel rozdělí. Alex se s rodiči stěhuje z Dublinu do Bostonu, kde jeho otec dostal skvělou práci. Rosie zůstává doma a cítí se bez svého kamaráda opuštěná. Umíní si, že jakmile dokončí školu, odstěhuje se za Alexem. Těsně před odjezdem však její plány zmaří zpráva, která jí od základu změní život a připoutá ji na neurčito k rodnému Irsku. 




Přátelství Rosie a Alexe pokračuje, i když jsou oba mladí lidé odkázáni jen na dopisy, e-maily a telefonáty. Ani jeden z nich ale netuší, jestli jejich vztah dokáže přežít léta odloučení, obrovskou vzdálenost i nové známosti, které oba navazují. 

 Rosie vzpomíná na jediný polibek, který si vyměnili, a hlavou se jí honí dohady, jestli už jejich kamarádství vlastně nepřerostlo v mnohem hlubší cit. Jenomže se zdá, jako by se celý svět spiknul proti nim. Jako by se už nikdy neměli setkat.

Nakladatelství:  BB/art (CZ), Hyperion (En) 
                           Počet stran: 399 (CZ), 512 (En)
     Vydání USA: 2004
      Vydání ČR: 2006
                                                                                       
 Hodnocení knihy:                          Hodnocení obálky:

Moje recenze (SPOILER ALERT!)
 
K Love, Rosie jsem se dostala úplnou náhodou. 

V poslední době se s knížkami, které se dočkaly filmového zpracování roztrhl pytel. Když jsem si tak jednou prohlížela nové trailery filmů, tak mě Love, Rosie praštilo do očí. Dva nejlepší kamarádi, holka a kluk, přátelství, láska... Tohle téma není žádná novinka, ale Cecilia Ahern ho zpracovala dokonale. Hned jsem věděla, že si tu knížku MUSÍM přečíst! Bohužel je titul v ČR momentálně ukončený a vyprodaný, tak jsem knihu přečetla v angličtině.


Love, Rosie je originálně napsaný pomocí chatových zpráv, sms a dopisů, takže se u čtení nebudete rozhodně nudit.

 Cecelia Ahern je skvělá vypravěčka a tak si knížku hned od počátku oblíbíte. 
Příběh je o vztahu Rosie Dunne a Alexe Stewarta. 


Nejlepších kamarádů a možná i něco víc? 

V dětství jsou nerozlučná dvojice, ale když začnou dospívat a Alex se odstěhuje pryč, cesty Rosie a Alexe se pomaličku rozcházejí. Jeden bydlí v Bostonu, druhý v Dublinu.. Alex se stává doktorem, zatímco Rosie, jako svobodná matka vychovává dceru.. Oba si najdou partnery... 
Přes to všechno vztah Alexe a Rosie jako dvou nejlepších kamarádů nepřestává fungovat. Je v tom něco víc? Rosie si začne uvědomovat, že cítí k Alexovi něco víc než přátelství. Alex si to začne uvědomovat taky, ale jako by ti dva byli vždycky ve špatný čas na špatném místě. Potkají se někdy napůl cesty a skončí spolu?

Hlavní hrdinka Rosie Dunne je tak trošku praštěná a má sklony dělat jednu chybu za druhou. Než ji konečně dojde, že Alexe miluje, tak je polovina knížky pryč. 
A Alex Stewart? Ten teda taky o moc lepší není. Alex miluje svoji nejlepší kamarádku už od doby, kdy si dali pusu na jedné šílené party, když Rosie slavila narozeniny. Rosie si bohužel vůbec nic napamatuje a Alex, ze strachu aby neztratil svoji kamarádku to Rosie neřekne. 
Možná, kdyby se v ten moment nebál, tak by jejich jejich životy probíhaly jinak.
Filmový Trailer




 Chystáte se přečíst knihu nebo zajít na film?
Možná obojí ;) ?
SHARE

Unknown

Zdraví Vás Ella! Vášnivá čtenářka a malířka. Milovnice horké čokolády a nekonečných seriálů...
    Blogger Comment
    Facebook Comment

2 komentářů:

  1. Po skouknutí obálky knihy/plakátu a traileru mám jasnou odpověd, ANO! A už se moc těším. Jen doufám, že to nedopadne jako s If I stay, že to nakonec v našich kinech nedávali :-/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslím, že to s filmem vypadá nadějně (CineStar už ho má v programu! Jupí!!) :) Jinak nakladatelství Motto vydává knížku v češtině (a s krásnou filmovou obálkou...) od 7.1.2015!

      Vymazat

„Květiny a knihy jsou pro mnoho lidí právě tak nezbytné jako denní chléb.“
- Honoré De Balzac

Ella xo. Používá technologii služby Blogger.